Interaktivni vodeni zidovi u turizmu

Sadržaj objave

Splitsko-dalmatinska županija, turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i općina Dugopolje sudjelovali su na projektu razvoja i izgradnje centra za posjetitelje Skrivena Dalmacija, dijela projekta u sklopu ukupnog projekta „Skriveni habitati“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Cilj edukacijskog, multimedijalnog i interpretacijskog centra za posjetitelje Skrivena Dalmacija je razvoj održivog turizma koji bi i izvan sezone privlačio turiste i upoznavao ih sa ljepotama dalmatinske Zagore i krškog kraja.

Arhitektonsko rješenje – KADEI 360 agencija i bubble vodeni zidovi Liquid

Idejno rješenje je razvijeno od strane partnera iz agencije KADEI 360. Za potrebe stvaranja dojma krškog kraja dalmatinske Zagore, posebno dijela kojim dominira voda, upotrjebljen je bubble vodeni zid Liquid.

VI-KO-M (vizija, konceptualizacija, montaža) krškog kraja, bubble vodenim zidom Liquid

Riječ je o posebnom reljefnom obliku koji prema procjenama prekriva 20 posto svjetske kopnene površine, te čak polovinu prostora Hrvatske. Sastoji se od vapnenih ili dolomitnih stijena, koje pod utjecajem vode i atmosferskih prilika stvaraju posebni krški krajolik. Upravo je ta posebnost, svojevrsna suigra vode i stijena, ostvarena pomoću bubble vodenog zida u turizmu.


Po usklađenju koncepta sa timom iz agencije KADEI 360, realizirana je instalacija bubble vodenog zida na za to predviđenom mjestu – ulazak u kršku spilju. Na opisani način dočaran je prirodni fenomen djelovanja vode na kamen i stvaranje krškog kraja, gdje je voda neizostavni element tog procesa.

Vodeni zidovi u turizmu – dizajnersko rješenje za razvoj održivog turizma

Proces ugradnje LIQUID bubble vodenog zida

Zbog svoje prirode dizajna i estetskog izgleda, vodeni zidovi Liquid sve se više koriste u projektima koji su u svojoj osnovi samoodrživi i ekološki prihvatljivi. Budući da ne troše vodu, ne zagađuju okoliš i štede energiju, kao takvi su sve poželjniji izbor svim partnerima u dizajnu interijera i eksterijera. S obzirom da je Hrvatska poznata po svojim prirodnim ljepotama, morem koje je drugo najčišće u Europi i brojem gostiju koji je iz godine u godinu sve veći, nužno je voditi računa o održivom razvoju i razvoju održivog turizma. Vodeni zidovi Liquid u savršenom su skladu sa takvim razvojem.

ZATRAŽITE PONUDU

Ukoliko imate kakvih pitanja u vezi naših proizvoda, molimo da nas kontaktirate
Ostale objave

LIQUID Prezentacija

Hvala što ste posjetili našu web stranicu!

Pogledajte prezentaciju u PDF formatu o našoj tvrtki, proizvodima te uslugama koje nudimo. Molimo ostavite Vaše podatke kako bismo Vas kontaktirali.

Liquid prezentacija

Zahvaljujemo što ste nas kontaktirali. Na donjoj poveznici možete skinuti PDF.